Bijlmerdreef 1169 - 1103TT Amsterdam Zuidoost

Adviezen

HOE LANG GAAT EEN KUNSTGEBIT MEE?

De verantwoorde levensduur van een kunstgebit is vijf tot acht jaar. Dit kan individueel zeer verschillend zijn. Zodra uw kunstgebit los gaat zitten of pijn gaat doen is het verstandig om contact op te nemen met uw tandprotheticus. Vaak kan de pasvorm met een nieuwe basis (voering) hersteld worden. Laat uw kunstgebit om de twee jaar in elk geval controleren.

 

GOED SCHOONMAKEN VAN GROOT BELANG.

Het is belangrijk dat u uw nieuwe kunstgebit na iedere maaltijd goed schoonmaakt. Na een paar uur dragen komen er, net als bij natuurlijke tanden, voedselresten en bacteriën op uw kunstgebit. Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door nicotine, thee, wijn, enzovoort.

U kunt uw kunstgebit schoonmaken met een protheseborstel en zeep, of met een speciaal prothesereinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water of agressieve schoonmaakmiddelen, zoals vloeibaar schuurmiddel, bleekwater of tandpasta.

 

MASSEER UW KAKEN REGELMATIG
U houdt uw kaken in betere conditie als u elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit, het tandvlees van de boven- en onderkaak masseert en reinigt. Dit kunt u het beste doen met een zachte tandenborstel.

 

’S NACHTS UW KUNSTGEBIT UITDOEN
Doe uw kunstgebit, in ieder geval het ondergebit, s nachts uit. Het inhouden van het kunstgebit kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies. Hierdoor slinkt het bot van de onderkaak sneller. Het gevolg is dat uw kunstgebit niet goed meer past en gaat irriteren.

Tip: Als u uw kunstgebit boven een wastafel schoonmaakt, kunt u voordat u begint een laagje water of doekje in de wastafel laten staan, zo voorkomt u schade als deze valt.